søndag 5. februar 2017

Chantrea og Figaro - Nærmer seg adopsjonsklare

Sosialiseringsgodt

Nå har vi kommet langt med Figaro og Chanti. Figaro er blitt den tammeste katten jeg noen sinne har vært borti. Han er kjempesosial, ligger helst på fanget i sofaen og kommer alltid løpende når jeg kommer hjem. Det som førte til at ting løsnet for han, var det sosialiseringskatten vi fikk i jula. Hun var ikke spesielt fornøyd med den veldig forelskede Figaro, men hun godtok at han gnei seg inntil henne og koste med henne, og han lærte mye av hvordan hun oppførte seg med menneskene. Etter ett par dager flyttet kattungene ut i stua og etter få dager etter dette, kunne Figaro tas på. Han var ikke spesielt fornøyd de første timene, men plutselig begynte han å male. I løpet av få dager kom han bort for kos på morgenen.

Han lærte også andre ting av sosialiseringskatten. Marita (eller Muskat som vi kalte henne), var et matvrak av dimensjoner og hun mjauet konstant når hun skulle få våtfor eller annet snacks. Dette lærte først kattungene at betydde at de måtte komme frem, deretter lærte Figaro seg til å gjøre det samme, og da ble det plutselig mye leven i huset! :)

Selv etter at Marita dro fra oss, fortsatte Figaro i samme positiv retning. Chanti var fortsatt skeptisk etter den første sosialiseringskatten som stadig hveste, så hun holdt seg på avstand. Figaro lærte seg å bli løftet, ligge på magen til mamma på sofaen og hvordan han skulle snike seg forbi menneskene når de gikk inn på soverommet. Etter en måned med intens sosialisering, er jobben omtrent ferdig. Han er fortsatt redd for fremmede og gjemmer seg under sofaen når noen ringer eller banker på, men vi jobber med det. Om et par uker burde han være klar for sitt foralltidhjem.


Chanti har, etter at den siste av tre sosialiseringskatter har forlatt oss, begynt å bli tammere. Gjennom å mate henne med mye godbiter når hun er flink og ikke gjemmer seg, og gjennom en spesialgodbit med flytende godbit, har hun stadig blitt mer fremme.
Hun er ivrig i lek og reagerer ikke veldig mye når hun blir tatt på. Jeg tror at hun kommer til å nærme seg Figaros nivå for tre uker siden, om to ukers tid.
All fremgang er god fremgang!

- Randi <3